Ayurveda, tantra, lingam, erotikus masszázs - Csillám Masszázs

Ayurveda masszázs

Ayurvéda

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a masszázsok királynője. Jelentése: ájur-élet, veda-tudomány. Más néven: az élet tudása.

2003-ban ismerkedtem meg vele és sajátítottam el, Németország egy csodaszép kisvárosában Ulmban. Egy valódi indiai guru volt a mesterem - a neve: Wasantha M Kuruneru. Maga az ayurveda masszázs 5000 éves múltra tekint vissza. Tulajdonképpen egyidős az élettel. Manapság is több millió embert gyógyítanak a világban az ayurveda különböző módszereivel (masszázs, étkezés, gyógyterápiák, tisztító kúrák, jóga). Napjainkban újra reneszánszát éli.

Célja:

Az egészség megőrzés és a betegség megelőzés. Az embereket különböző testi típusokba sorolja, testi-lelki tulajdonságaik és mentalitásuk alapján: Vata, Pitta, Kapha. Ezek az ún. dosha-k.
Az Ayurvéda az embert egységes egészként szemléli. Részei: a test, lélek és szellem.

Jellemzőik:

Vata:

Magas,vékony,nem túl erős,betegségre hajlamos. Változékony az anyagcseréje, általában rövidebb ideig élnek. Száraz a bőre, nyugtalanul alszik, a hideget nem szereti és gyorsan felejt.

Pitta:

Anyagcseréjük gyors, atletikus alkatúak és magas a pulzusszámuk. Jó étvággyal rendelkeznek, puha zsíros bőrük van, ami bársonyos is egyben. Munkabíró képességük átlagos. Jól kommunikál, intelligens és kreatív. Kerüli a forró ételeket és italokat.

Kapha:

Tagbaszakadt robosztus az alkatuk és egyben hízásra hajlamosak. Hosszú életűek, lassú a pulzusuk. Mélyen alszanak, sápadt a bőrük és sötét a hajuk. Keveset mozognak. Lassú az emésztésük ezért kevesebbet is esznek. Jól bírják a fárasztó munkát, valamint nyugodt és csöndes természetűek.

Nálam a többféle ayurvedikus masszázsból az abhyanga vehető igénybe. Ez a teljes testre kiterjedő masszázs fajta. Jelentése: bedörzsölés, elkenés.

Más néven a kb 1,5- 2 dl speciális indiai olajat folyamatosan bedolgozom a bőrbe. Onnan néhány perc után tovább jut a véredényekbe, izmokba, zsírszövetekbe, csontokba és a csonthártyába.
Az ehhez alkalmazott ayurveda olaj tartalmaz kb 50 féle Indiában termő gyógynövényt. Gyönyörű borostyán színű és isteni az illata. Melegítve használom.

Az ayurveda masszázs hatása:

Ayurvéda masszázs hatása

Méregtelenít, segíti az anyagcserét, ellazítja a feszes izmokat, nyugtatja az elmét. Gyorsítja az anyagcserét, és a nyirokrendszerben pangó folyadék is gyorsabban ürül ki. A fájdalomcsillapító hatása már csak ráadás!

A ayurveda masszázs előtt egy 30 perces infra szauna használat teszi még teljesebbé a programot.
Mit értek ez alatt?

Az infra szaunában a 60 fokos száraz melegben a pórusok kitágulnak, ezáltal kiizzadunk sok-sok méreganyagot. Az izmok merevsége lazul jelentősen, valamint mentálisan is rá lehet készülni a masszázs befogadására.

Mire ajánlom?

  • általános gyengeségre
  • izületi problémákra (gyulladás, reuma, gerincbántalmak)
  • izomfájdalmakra (fájdalmas gyulladás, görcsök, sorvadás)
  • idegrendszeri elváltozásokra (ideggyulladások, ülőidegzsába)
  • nőgyógyászati problémák
  • keringési zavarok (visszér tágulat, szívinfarktus után, szívritmuszavar, keringési problémák miatti hideg végtagok)
  • pszichikai panaszok (depresszió ,önértékelési zavarok, szorongás, álmatlanság)
  • anyagcsere gondok (elhízás, hirtelen fogyás, étvágytalanság, szervi elégtelenség)

Végül de nem utolsó sorban fontos, hogy maximális bizalmad legyen felém. A sok éves tapasztalatom, a masszázs technika és a tradicionális ayurveda olaj meghozzák a kívánt hatást.

Alkalmazható kúraszerűen, de még jobb, ha az életed részévé válik!

Ayurveda masszázs
 

Csillám masszázs - Budapest

ayurveda masszázs, mézes masszázs, tantra masszázs, thai masszázs, lingam masszázs, eszo masszázs